Instructor team / Inštruktorji

Izobraževalna ekipa gasilske zveze Laško

Pod okriljem Gasilske zveze Laško, deluje komisija za izobraževanje in usposabljanje, katera izvaja izobraževanja in usposabljanja katera so v domeni gasilskih zvez. Izobraževalna ekipa Gasilske zveze Laško organizira permanentna, dopolnilna in temeljna izobraževanja po učnem programu Gasilske zveze Slovenije. Poleg zgoraj omenjenih vrst izobraževanj organizira seminarje iz različnih tem na področju gasilstva.

Izobraževalna ekipa izvaja izobraževanje in usposabljanje znotraj GZ Laško kakor tudi po drugih gasilskih zvezah po državi.

Poleg izobraževanja in usposabljanja strmi k razvoju gasilskega poligona. 

Izobraževalna ekipa je  deluje v naslednji sestavi:

 1. Gašper KLEMENC – PGD Laško 
 2. Peter ROMIH – PGD Laško 
 3. Andrej Ilijevec – PGD Rečica 
 4. Teo BRBRE – PGD Laško 
 5. Matej ŠPILER – PGD Laško 
 6. Tomaž ŽAGAR  – PGD Sedraž
 7. Peter BRBRE – PGD Laško 
 8. Jožef LAPORNIK – PGD Sedraž
 9. Andrej LAH – PGD Laško 
 10. Marko JERNEJŠEK – PGD Sedraž
 11. Zoran GRAČNER – PGD Sedraž
 12. Jernej REPOVŽ – PGD Zidani Most 

TECHNICAL DAY

Kaj je technical day?

Technical day, je gasilski seminar operativnih gasilcev katerega organizira Gasilska zveza Laško vsako leto. Namenjen je vsem operativnim gasilcem v Gasilski zvezi Laško in v državi.

Technical day zajema vsako leto drugo temo gasilstva, kjer se gasilci srečajo z približki realnih intervencij, katere skupaj poskušajo rešiti.

Gre za celodnevni seminar operativnega dela gasilcev, kateri je razdeljen na več delovnih točk. Glede na število prijavljenih tečajnikov se izoblikujejo delovne skupine katere skozi celotni dan krožijo po delovnih točkah na poligonu. Skozi celotni dan tečajniki izpopolnjujejo svoje že obstoječe znanje v gasilstvu, si izmenjujejo svoje znanje in izkušnje.

Vabljeni tudi obiskovalci.

Vsako letu organizator poskrbi tudi za vse obiskovalce, ki si pridejo ogledati gasilski seminar in s tem delo gasilskih organizacij. Pomerijo se lahko v gašenju z ročnimi gasilnimi aparati, vidijo kako zagori in kako ravnati ob trenutku gorečega jedilnega olja, vidijo delo drugih komisij. Glavna popestritev so zagotovo naši najmlajši CICI gasilci, ki se preizkusijo ob gasilskih veščinah.

Zaključek seminarja je sestavljen iz podelitev potrdil o udeležbi seminarja, ter druženje po napornem dnevu. Vsako leto je malo drugače vendar še vedno edinstveno in zabavno.

Dosedanji technical day

1.Technical day 2013 (25. Maj)

2.Technical day 2014 (31.Maj)

3.Technical day 2015 (30. in 31. Maj)

4.Technical day 2016 (28.Maj)

5. Tehnical day 2017

6. Tehnical day 2018

7. Technical day 2019 – Laško 

 

technical dayIMG_2141IMG_2161IMG_2602

Related Images: